NAŠE NACIONALNO PIVO

  

Facebook

zmaj-pivo-najbolje-pivo-na-policama-trznih-centara

Prekomjeran uvoz i praksa pojedinih velikih kompanija da koriste transferne cijene kako bi izbjegle plaćanje PDV-a na punu vrijednost uvezenog piva, godinama guše pivarsku industriju u BiH i dovode do njenog potonuća. Problem domaćoj proizvodnji predstavlja i slaba kontrola uvoznog piva, odnosno neredovno uzimanje uzoraka za ispitivanje, zbog čega postoji i opasnost da na tržištu BiH završava i pivo sumnjivog kvaliteta.

Zbog toga bi građani trebali više pažnje posvetiti najvažnijim karakteristikama, svojstvima određenog piva, detaljno pregledati sadržaj na svakoj proizvođačkoj deklaraciji.  U posjedu smo nezavisnog istraživanja koje je obavljeno u jednom od  naših najvećih centara gdje je kao uzorak uzeto  20  poznatih brandova piva ukljucujući i sve domaće i internacionalne brandove.

zmaj-nase-nacionalno-pivo

I znate šta podaci pokazuju? Znate li koje je najbolje pivo, po specifikacijama proizvođača na etiketi koje se može naći na bh. policama???
Neki će se iznenaditi, a neki ne, ali u pitanju je naše domaće, ZMAJ PIVO. Provjerili smo i saznali sljedeće: Zmaj pivo se proizvodi po njemačkom Zakonu o kvaliteti piva iz 1516. godine o obaveznoj kvaliteti piva (A klasa ječam i hmelj bez ikakvih drugih dodataka).

Na bh. tržištu se pojavio u aprilu ove godine pretežno putem tržnih centara Bingo, a kasnije i drugih domaćih lanaca. Na 6 međunarodnih sajmova ove godine u BiH i inozemstvu (Gradačac, Bihać, Zenica, Banjaluka, Zaječar, Zrenjanin) ZMAJ – NAŠE NACIONALNO PIVO je osvojilo isto toliko zlatnih medalja i plaketa za kvalitet. I ono najvažnije, a što je nezavisno istraživanje pokazalo: ZMAJ PIVO ima najveći udio ekstrakta od svih 20 pivarskih brandova koji su analizirani, čak 12% uz 5% alkohola što ga čini veoma kvalitetnim i izuzetno pitkim pivom.

Drugi po kvaliteti na osnovu proizvođačkog sastava je Karlovačko pivo sa 11,6 % ekstrakta i 5% alkohola. S druge strane, iznenadili bi ste se koliko neki veliki i poznati brandovi imaju na deklaracijama ”loše karakteristike.” Zato, dragi kupci, dobro gledajte šta kupujete. Vlasnik Zmaj piva je KREATIVA MARKETING iz Tuzle a pod strogom kontrolom u skladu sa usvojenim standardima pivo se proizvodi u pogonima Hercegovačke pivovare u Mostaru. Ako pri tome imamo na umu da su vode iz krečnjaka Hercegovine jedne od najkvalitetnijih, onda i analiza dobiva još više na svojoj težini.

Dakle, imamo jedno od najboljih piva i na to trebamo biti izuztno ponosni. Što bi se reklo, “njemački kvalitet a bh. brand”. Obratite pažnju na to šta kupujete, proizvođačke deklaracije uvijek možete pročitati. Ne dajte da vas varaju i podvaljuju pivo sumnjivog kvaliteta i patriotski, naravno, kupujmo domaće, jer se i iz ovog primjera, iz analize koju svako pojedinačno za sebe može napraviti, vidi da je najbolje.

zmaj-pivo-1

Slaveći godišnjicu postojanja  ZMAJ PIVO-NAŠE NACIONALNO PIVO  širom BIH nagrađuje svoje kupce.

Zmaj pivo možete pronaći u odabranim BINGO objektima po cijeni od 0, 80 KM.

Šest zlatnih medalja za kvalitet na isto toliko sajmova u zemlji i inozemstvu su garancija da kupci piju  pivo vrhunskog kvaliteta koje se radi po njemačkom zakonu iz 1516 godine o obaveznoj kvaliteti piva.

Kroz program lojanosti ZMAJ PIVU ćemo nagrađivati naše kupce koji kupe minimalno 5 piva , slikaju račun i pošalju na facebook stranicu ZMAJ PIVA. Isto tako ZMAJ PIVO  će nagrađivati i selfije sa ZMAJ PIVOM  te i one najvjernije koji snime kratke video klipove sa motivima ZMAJ PIVA.

Vlasnik branda i generalni distributer za BIH je KREATIVA MARKETING iz Tuzle a pivo se pod strogom kontrolom i usvojenim najvišim standardima proizvodi u Hercegovačkoj pivari u Mostaru.

Tokom decembra mjeseca kupi minimalno 5 Zmaj piva u Bingo objektima , slikaj račun i pošalji nam u inbox naše facebok stranice ZMAJ PIVO  . Izvlačenje nagrada 05.01.2017 godine a čekaju te :
1. vikend za dvije osobe
2. pivo u tvojoj težini
3. večera za dvije osobe u tvom gradu 2x
4. poklon paket Zmaj piva- 5x
5. Majice , šalovi , dresovi BiH 10x

Nagradna igra traje od 09.12 do 31.12.2016 godine

Čekamo i vaše selfije te kratke video klipove koje ćemo također nagrađivati
I to nije sve!!!! Pazite na ZMAJ PATROLU u Bingo objektima !!! Ukoliko vas Zmaj patrola uhvati kako kupujete Zmaj pivo -nagrađuje vas na licu mjesta .

zmaj-pivo-bih-sjedeca-odbojka

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci pobijedila je reprezentaciju Kine s 3:0 (25:14, 25:22, 25:19) u posljednjem, 3. kolu grupne faze natjecanja na 15. paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Drugom pobjedom u grupnoj fazi izabranici izbornika Mirze Hrustemovića osvojili su drugo mjesto u grupi te se plasirali u polufinale.

Odbojkaši BiH će u utakmicu za prolazak u finale 16. rujna igrati protiv pobjednika A-grupe selekcije Egipta.

U drugom plufinalnom susretu sastat će se Iran i Brazil.

zmaj-pivo-ekobis-2016-pkzmaj-pivo-ekobis-2016-ministrizmaj-pivo-ekobis-2016

Na 14-om po redu međunarodnom sajmu u Bihaću EKOBIS 2016,  ZMAJ PIVO je u kategoriji piva osvojilo prestižnu plaketu sajma za izuzetan kvalitet proizvoda.

Na uručenju nagrade u prepunoj sali restorana Opal manageru KREATIVA MARKETINGA IZ Tuzle, gđi Miri Isović je uručena ova prestižna nagrada. KREATIVA MARKETING je vlasnik licence i generalni distributer ZMAJ piva za tržište BIH.

Preko 300 zvanica i gostiju su cijelu noć degustirali ZMAJ PIVO-NAŠE NACIONALNO PIVO i svi se slažu da je ovogodišnja nagrada otišla u prave ruke.

Zmaj pivo se proizvodi po njemačkom zakonu iz 1516 godine o obaveznoj kvaliteti piva i spada u red najkvalitetnijih piva koje se uopšte mogu naći na tržištu.

Ovo je drugo po redu priznanje  za ZMAJ PIVO nakon što je na međunarodnom sajmu u Gradačcu nagrađeno zlatnom medaljom za kvalitet, također u kategoriji piva.

Štand Zmaj piva i Kantonalne privredne komore Tuzla su između ostalog posjetili i g-din Nermin Hodžić, ministar razvoja i poduzetništva u vladi TK, te g-din Srđan Mićanović ministar  industrije , energetike i rudarstva u vladi TK.

zmaj-zlatna

“Zmaj Pivo” je u četvrtak, 25.08.  na 43. međunarodnom sajmu u Gradačcu nagrađeno zlatnom medaljom za kvalitet u kategoriji piva.

 

– “Zmaj Pivo – Naše nacionalno pivo” proizvodi se od najboljih sorti ječma i hmelja, što ovom pivu daje vrhunski kvalitet i prepoznatljiv ukus – istakla je Mira Isović izvršni menadžer “Kreativa marketing” iz Tuzle, koja je vlasnik licence i generalni distributer piva za Bosnu i Hercegovinu.

Ovo pivo proizvodi se u Hercegovačkoj pivovari u Mostaru po njemačkoj recepturi, odnosno Zakonu o kvaliteti i čistoći piva iz 1516. godine.

– Posebno nam je drago što smo zlatnu medalju za kvalitet dobili upravo u gradu Zmaja od Bosne, u Gradačcu. U narednom periodu očekujemo da nam domaći trgovački lanci otvore svoja vrata, kako bi smo Zmaj Pivo mogli ponuditi kupcima u cijeloj BiH. Očekujemo ne samo deklarativnu, nego i stvaru podršku! – istakla je Isović.

Dobitnici zlatnih medalja su odlučeni nakon što su Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu u Sarajevu dostavljeni uzorci za organoleptičku ocjenu kvaliteta i izvršene ocjene od strane stručne komisije kojojm je predsjedavala prof. dr. Nermina Spaho.

Zlatne medalje je uručio direktor Gradačačkog sajma, Hašim Šabanović.

 

Kontaktirajte nas

Vlasnik licence i generalni distributer za BIH :KREATIVA MARKETING dooSjedište : Vladimira Nazora 5, 75.000 TuzlaPoslovna jedinica VELEPRODAJA: Rudarska 61 , 75.000 TuzlaKontakt telefoni: 035 311 560 / 561Mobilni: 062 333 009